La vie en Roose Media   © 2023

Bestel hier de debuutroman van Willem, "Backstage".


Bekijk hier eens de site www.flourpower.nl

Ha ha: een woordspeling! Dat past wel bij iemand die voor KXradio, de radiozender van Rob Stenders werkt.

Maaruh... wat heeft meel, laat staan molens met media te maken? Nou, eerlijk: helemaal niets! Maar ja, Roose heeft meer dan 10 jaar de kost verdient als beroepsmolenaar (en oefent dit edele ambacht nog steeds graag uit in zijn vrije tijd) EN: er is een opvallende parallel tussen het beroep radio-DJ en het beroep molenaar. Vroeger in feite nog niet eens zo heel lang geleden was de radio-DJ de smaakmaker van Nederland; met zijn feilloze muziekkennis was hij diegene die bepaalde welke muziek er op de radio gedraaid werd en zo de macht in handen had om te bepalen welke plaat gemaakt en welke gekraakt werd. Tegenwoordig draait de radio-DJ alleen nog van te voren door de muziekredactie geselecteerde platen (met uitzondering van KXradio trouwens) en verder... ja, wat eigenlijk? De hedendaagse radio-DJ is eigenlijk een combinatie van een loketbeamte en een entertainer, om Stenders te citeren: Helder en geen woord van gelogen.

Maar dan de molenaar: vroeger een man met groot aanzien in de gemeenschap en een onmisbare schakel in de bereiding van voeding voor zowel mens als dier. En tegenwoordig? Een entertainer die aan toeristen vertelt dat hij molenaar is....

Ziedaar de tragische maar parallelle, onvermijdelijke lotgevallen van twee volstrekt gescheiden beroepen. Geheel tegen de stroom in en wellicht ook tegen beter weten in streeft Roose zowel als molenaar als radio-DJ naar authenticiteit op beide vakgebieden!